Lessen en workshops 2023.Gemengde groep, bestaande uit beginners en gevorderden. De oefeningen zijn voor een ieder in te stappen op zijn of haar niveau. Gaan de verdieping in waar dit mogelijk en nodig is. Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen. Ook al gaat het om een groep met gemengde ervaring is er veel respect voor het stuk van het leerproces waar een ieder in zit. Geen zware maar wel intensieve training afgewisseld met meditatieve bewegingen om je levensenergie weer in balans te krijgen en te behouden.   

Investering :  € 13,00  –  Les á 90 minuten aaneengesloten in een serie.

Proef les :      € 7,50   –  Losse les € 15,00.

Aanmelden :  José, 0615075927  /  Ger, 0622284298.                    

E-mail :          geroosterveen@hotmail.com. 

Doorgaande lessen worden in series gegeven. Instromen tijdens een serie is mogelijk in overleg. Betaling serie achteraf, als de lessen niet aangesloten zijn worden er losse lessen in rekening gebracht.  Voor mensen met een gering inkomen kunnen ten alle tijden, in overleg, andere tarieven worden afgesproken. Onze wens is Chi Neng Qigong voor iedereen toegankelijk maken! 

 

________________________________________________________________________________________________

Lessen 2023

Zhi / Chi Neng Qigong – Nature Taiji.  

Vrijdagochtend : 10.00 – 11.30 uur

Het laatste gedeelte, van de les, is om onze ervaringen en gedachten vanuit de oefening  te delen, we zijn dan in het Qi veld met een ” DAO ” hart en onze ego is dan nederig. Delen is één van de basis condities van Chi Neng Qigong. om zo jezelf en je levenservaringen te herkennen en vertrouwen op te bouwen. Hoe meer je deelt = dieper / mind ( bewustzijn ) – foundation          

Serie  :   08 – 15 – 22 – 29 sept. – 06  – 13 okt.  | Investering :  € 78,- |  Docenten: Ger, Jose , Annemiek. 

Locatie:  Scouting ” De Raaphorst ”  Adres:    De Raaphorst 3  –  2295NX Kwintsheul – ( ingang tussen nr. 3+5 ).

Aanmelden bij Ger   –  T :  06 22284298.

Groepslessen, bedrijfstrainingen of privé les informeer naar de mogelijkheden.

_______________________________________________________________________________________________________________

Healing Klanken-Ligconcert 

 Datum:        

17 December.

14.00 – 16.00 uur.                                                     

Locatie : Yogastudio Westland  – Hyacintstraat 24a – 2691LH – Heenweg in ‘s-Gravenzande.

Begeleiding : Irene Pool, – www.thesoundofsilence.solutions  & Ger Oosterveen                                                                Irene geeft een intuïtief concert, haar zielenzang maakt dit concert tot een bijzondere ervaring.   Zij is ‘vertaalster van frequenties’. Dit vertaalt zich zowel in haar werk in de zorg waar zij individuele klanksessies en klankconcerten verzorgt voor zowel bewoners als begeleiders.  

Gun jezelf wat meditatieve rust en laad jezelf op. Laat je meevoeren door de trillingen van etnische instrumenten uit alle delen van de wereld, zoals de Chinese Gong, didgeridoo, sjamanentrom of de klankschalen en duik diep bij jezelf naar binnen, laat alles los en kijk waar de instrumenten je doen belanden.

Een Klanken-ligconcert is een heel bijzondere ervaring en absoluut een aanrader om jezelf eens te trakteren op een reis in een ander bewustzijn. Een klankbad waarin je heerlijk kan ontspannen. Omringd door liefdevolle klanken kom je helemaal in het NU en ervaar je wat deze helende klanken met je kunnen doen. Bewegen, Beleven en Bewogen worden door klank. We beginnen met een Qigong oefening zodat je nog meer kunt ontspannen. Daarna is er tijd om rustig bij te komen met een kopje thee en wat lekkers.

Meenemen :   luchtbed / terrasstoel bekleding, slaapzak en kussen. Yoga matjes zijn aanwezig en liggen op ruime afstand.

Investering : € 25,- gelieve deze in een envelop mee te nemen en bij binnenkomst op het schaaltje te leggen.

Alleen vooraf reserveren is mogelijk. Bij annulering binnen 48 uur, voor aanvang van het concert, zijn wij genoodzaakt het gehele bedrag  in rekening te brengen.

Reserveren of info, E-mail :  geroosterveen@hotmail.com  /  Telefoon  –  06 22284298.

_____________________________________________________________________________________________________

Silence & Zhineng Retraite : 03 t/m  08   november 2023

Met Ping Dietrich Shi  en Xie Chuan in het klooster van de missionarissen in Steyl. ( Venlo )   

Een aantal dagen voor jezelf. Verstillen, tot rust komen en genieten van het klooster en de omgeving. De kracht ervaren van ” het Veld ” en aanwezig “Zijn” in de achtergrond van stilte tijdens de Zhineng Qigong oefening, meditatie,  chanting en theoretische ondersteuning, verdieping aangepast aan de groep. Dat wat diep in jou leeft kan aan het licht komen, misschien confronterend, altijd helend.

Het belangrijkste is je “hart” te openen om bewust te kiezen  voor deze verdiepende retraite. Niet de vorm maar voorbij de vorm en verder………..om ruimte en lichtheid te ervaren. Op een nieuwe manier jezelf en de wereld te herkennen.  Wanneer je je overgeeft aan deze stilte en door de weerstand heen gaat kan je gaan ontdekken hoe bijzonder zij is en je vertrouwen zal groeien.  We delen onze ervaringen met een “DAO” hart  in het  “Qi – veld” waar het Ego nederig is. De leraren bepalen deze momenten. 

                “ Life begins at the end of your comfort zone “

                                                              Neale Donald Walsch.

Herfst Gingko boom met gouden deken, in de botanische tuin.

Zelf heb ik tijdens de stilte retraite ervaren dat het belangrijk is de Qi, die zich transformeert, ook de tijd te geven zich opnieuw te ordenen in ruimte en stilte, het is een proces. En dat het proces zich verder ontwikkelt in je dagelijks leven. Waardoor je steeds meer in contact kunt blijven met je ware zelf ,, Je natuurlijke zijn “.

    ” Let silence be the art you practice “

Voor wie ?                                                                                                                  De retraite is geschikt voor zowel beginners als voor de ervaren liefhebbers. Wel is enige kennis van Zhineng Qigong of energiewerk belangrijk. Het is aan te raden lessen te volgen of er al een tijdje mee bezig te zijn. Twijfel je neem dan contact op met ons.

De Locatie:                                                                                                                We zijn te gast bij de missionarissen in Steyl te Limburg. In een jachtige  wereld vol lawaai en prestatiedrang zijn kloosters een verademing, een luxe van rust, stilte en tijd voor jezelf. Het klooster ligt aan prachtige kloostertuinen en nabij een Botanische tuin, de unieke ligging aan de Maas maken een verblijf in kloosterdorp Steyl tot een bijzondere ervaring. Er wordt vegetarisch gekookt en door dit in stilte te nuttigen komen de smaken nog meer tot zijn recht. De trainingen vinden plaats in een ruime zaal. Neem wel een meditatiekussen en kleedje of yoga matje mee.

De gastdocenten :                                                                                       

We zijn dankbaar om dit inmiddels populaire stilte retraite te mogen organiseren voor  Ping Dietrich Shi en Xie Chuan. 

Xie Chuan is als leraar in staat zo’n krachtig helend Veld neer te zetten waardoor er werkelijk iets essentieels in je geraakt wordt. Oude patronen waarin je vast zit overstijg je naar een verruimt bewustzijn. Hij heeft de mogelijkheid jou essentie te zien en je daar bewust van te laten worden. Xie gaat voorbij de vorm. Xie geeft zijn teachings / sharing online op een groot scherm.  www.qihearts.com

 

Ping  komt uit Qingdao China. Heeft daar een intensieve eenjarige Zhineng  Qigong  opleiding met meer dan 2000 uur aan de Qigongdao  Zhineng Qigong- school gevolgd.  Ping heeft een heel fijn energie en integriteit, die bepalend is voor haar manier van werken. Zij is een leraar die uitstekend de brug weet te slaan tussen onze Westerse en de oude Chinese cultuur. Zij spreekt zeer goed Engels en Duits. Ping zal live aanwezig zijn.

Ping woont in Duitsland  en heeft in 2016 het Taiji en Qigong Center in Eberdingen opgericht.  www.zhinengqigong.de                                                                                                                                                                                               De retraite wordt in het Engels gegeven.

De laatste avond hebben wij wederom Irene Pool uitgenodigd voor een Klanken Ligconcert. Zij is sound-soul healer met 25 jaar ervaring. Irene haar zielenzang maakt dit concert nog intenser. Meer over Irene : www.thesoundofsilence.solutions

Wil je alvast kijken hoe stilte  voor jou is , maak  dan gebruik van de Gratis downloads,   21 dagen Stilte Challenge van Arianne de Zwart & Anouk Steggerda ga naar de website: www.ariannedezwart.nl

Overig en  Locatie :

locatie

Aanvang :  vrijdag 03 november | 13.00 uur met een warm welkom. Na de kennismaking met elkaar wordt ‘s-middags de stilte ingeluid. Vanaf dat moment kun je gaan genieten van puur ‘Zijn’!

Er zal op zaterdagmiddag een rondleiding door het klooster gegeven worden door een missie broeder.

Vertrek : woensdag 08 november na de lunch.( 12.00uur)

 Investering all in :                                                                                       

 € 955,00 pp. privé kamer met eigen douche / toilet.

 875,00 pp. privé kamer met wastafel en gedeelde faciliteiten. 

 € 915,00 pp. 2 pers. kamer met douche / toilet.  (deze prijs is alleen bij 2 personen geldig.)

Gespreide betaling is mogelijk of een regeling. 

Jouw investering is op basis van alle trainingen en avondprogramma, 5 overnachtingen / volpension. 5x ontbijt, 5 x lunch en 5 x diner, thee, koffie en versnaperingen. Speciale diëten: alleen bij coeliakie en lactose- intolerantie. Gebruik van beddengoed en handdoeken.  Inclusief klanken lig-concert, op dinsdagavond. Inclusief toeristenbelasting en 9% btw.                                                                                                                                                                                  Max. aantal deelnemers 15. 

Aanmelden retraite : T  José: 0615075927.   –   Ger:  0622284298.                                                                                    e-mail: geroosterveen@hotmail.com  of  joseetje_oostv@hotmail.com

Na aanbetaling van € 100,- is je inschrijving definitief. Het resterende bedrag betaal je dan uiterlijk 4 weken voor aanvang van de retraite.

Locatie :   Centrum St. Michael  –  St. Michaelstraat 7  –  5935 BL Steyl  –  Tegelen.

Datum retraite 2024 : 1 t/m 6 november , van vrijdagmiddag 13.00 uur t/m woensdagmiddag 13.00 uur.