Lessen en workshops 2024.Dit jaar komt Xie Chuan weer naar Europa en bezoekt o.a. ook Nederland.

4 – daagse Zhineng Qigong workshop. ( 9 t/m 12 maart )

Silent & Zhineng Retraite: 1 t/m 6 november 2024.

Datum 2025 nog niet bekend !

“I know my life; it’s not doing but being, being in balance” Xie Chuan

In zijn workshop laat teacher Xie zich inspireren door het qi -veld van de groep. Vanuit die verbinding ontstaan Zhineng Qigong- oefeningen via beweging, meditaties of chanten. Oefeningen die ons verbinden met onze diepste essentie. Je wordt stil, je vertrouwen in jouw Qi Veld en het grotere Qi Veld worden versterkt en je zelfhelend vermogen wordt weer geactiveerd.

Leraar Xie werd opgeleid in het Huaxia Center met Dr. Pang Ming. Op zijn eerlijke en bescheiden manier verbindt hij theorie en praktijk, voelen en herkennen, ervaren en groeien. Je hart is puur en authentiek en heeft meer wijsheid, inzichten dan je verstand ooit zou kunnen bedenken. Stilte en oefening biedt ruimte en rust voor verdieping en voor meer verbinding met jezelf en je hart. website: www.qihearts.com

De workshop is in het Engels.

Locatie: Samaya Congrescentrum | Hollandewagenweg 20 | 3985SG Werkhoven | Nederland|

Dagindeling: 9.00 uur inloop | 9.30 uur – 12.30 uur : workshop | 12.30 uur lunch | 14.00- 17.00 uur : workshop ( de workshops zijn inclusief een korte pauze) Er is geen avondprogramma.

Je kunt je vanaf nu inschrijven!

Er is plaats voor 25 deelnemers

Investering: 4 dagen workshop| 3 x logies op 2 pers. kamer p.p.| vegetarische & biologische maaltijden | 3x ontbijtbuffet| 4x lunchbuffet met soep en salade | 3 x diner van 2 gangen bestaande uit 5 verschillende gerechten | onbeperkt koffie, thee, water, koekjes, incl. toeristenbelasting.

Toeslag voor een 1 pers. kamer

Alleen workshop, geen overnachting: 4 dagen workshop incl: koffie, thee, water. koekjes, 4x lunchbuffet met soep en salade.

Voor aanmelden en als je vragen hebt, kun je ons e- mail sturen.

José en Ger Oosterveen | e- mail: joseetje_oostv@hotmail.com

______________________________________________________________________________________________________________________________

Wekelijkse lessen:

Gemengde groep, bestaande uit beginners en gevorderden. De oefeningen zijn voor een ieder in te stappen op zijn of haar niveau. Gaan de verdieping in waar dit mogelijk en nodig is. Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen. Ook al gaat het om een groep met gemengde ervaring is er veel respect voor het stuk van het leerproces waar een ieder in zit. Geen zware maar wel intensieve training afgewisseld met meditatieve bewegingen om je levensenergie weer in balans te krijgen en te behouden.   

Investering :  € 13,00  –  Les á 90 minuten aaneengesloten in een serie.

Proef les :      € 7,50   –  Losse les € 15,00.

Aanmelden :  José, 0615075927  /  Ger, 0622284298.                    

E-mail :          geroosterveen@hotmail.com. 

Deze lessen worden in series gegeven. Instromen tijdens een serie is mogelijk in overleg. Betaling serie achteraf, als de lessen niet aangesloten zijn worden er losse lessen in rekening gebracht.  Voor mensen met een gering inkomen kunnen ten alle tijden, in overleg, andere tarieven worden afgesproken. Onze wens is Chi Neng Qigong voor iedereen toegankelijk maken! 

 ________________________________________________________________________________________________

Lessen 2024

Zhi / Chi Neng Qigong – Nature Taiji.  

Vrijdagochtend : 10.00 – 11.30 uur.

Het laatste gedeelte, van de les, is om onze ervaringen te herkennen vanuit de oefening en deze te delen, we zijn dan in het Qi veld met een ” DAO ” hart en onze ego is dan nederig. In een veilige omgeving kun je oefenen om vanuit je hart te spreken. Delen is één van de basis condities van Chi Neng Qigong.    

 Serie:      01 – 08 -15 – 22 – 29 maart – 05 – 12- 19 – 26 april.           /  Investering :  €117,- .

 Serie:      17 – 24 – 30 – mei – 07 – 14 juni – 21 – 28 juni – 05 juli.     /  Investering :  €104,-.                                                                            

Docenten:   Ger – José – Annemiek. 

Locatie:  Scouting ,, De Raaphorst. ”  Adres:    De Raaphorst 3a.  –   2295NX Kwintsheul – ( ingang tussen nr. 3+5 ).

Groepslessen, bedrijfstrainingen of privé les informeer naar de mogelijkheden.

_______________________________________________________________________________________________________________

Klanken Healing-Ligconcert 

Datum:        

22 December 2024

Tijd: 14.00 – 16.00 uur.  Inloop vanaf 13.40 uur.                                                   

Locatie : Yogastudio Westland  – Hyacintstraat 24a – 2691LH – Heenweg in ‘s-Gravenzande.

Begeleiding : Irene Pool,  www.thesoundofsilence.solutions  & Ger Oosterveen. Irene geeft een intuïtief concert, haar zielenzang maakt dit concert tot een bijzondere ervaring. Zij is ‘vertaalster van frequenties’. Dit vertaalt zich zowel in haar werk in de zorg waar zij individuele klanksessies en klankconcerten verzorgt voor zowel bewoners als begeleiders.  

Gun jezelf wat meditatieve rust en laad jezelf op. Laat je meevoeren door de trillingen van etnische instrumenten uit alle delen van de wereld, zoals de Chinese Gong, didgeridoo, sjamanentrom of de klankschalen en duik diep bij jezelf naar binnen, laat alles los en kijk waar de instrumenten je doen belanden.

Een Klanken-ligconcert is een heel bijzondere ervaring en absoluut een aanrader om jezelf eens te trakteren op een reis in een ander bewustzijn. Een klankbad waarin je heerlijk kan ontspannen. Omringd door liefdevolle klanken kom je helemaal in het NU en ervaar je wat deze helende klanken met je kunnen doen. Bewegen, Beleven en Bewogen worden door klank. We beginnen met een Qigong oefening zodat je nog meer kunt ontspannen. Daarna is er tijd om rustig bij te komen met een kopje thee en wat lekkers.

Meenemen :  matrasje / terrasstoel bekleding, slaapzak en kussen. Yoga matjes en vliesdeken zijn aanwezig.

Investering : € 25,- gelieve deze in een envelop mee te nemen met naam erop en bij binnenkomst op het schaaltje te leggen.

Alleen vooraf reserveren is mogelijk. Bij annulering binnen 48 uur, voor aanvang van het concert, zijn wij genoodzaakt het gehele bedrag  in rekening te brengen.

Reserveren of info, E-mail :  geroosterveen@hotmail.com  /  Telefoon  –  06 22284298.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Silent & Zhineng Retraite:   1 t/m 6 november 2024.

Met Ping Dietrich Shi  en Xie Chuan in het klooster van de missionarissen in Steyl. ( Venlo )   

Een aantal dagen voor jezelf. Verstillen, tot rust komen en genieten van het klooster en de omgeving. De kracht ervaren van ” het Veld ” en aanwezig “Zijn” in de achtergrond van stilte, in de ruimte tussen de Zhineng Qigong bewegingen, tussen de woorden van de meditatie of chanting. Die theoretisch ondersteund worden en verdieping geven aan de groep. Dat wat diep in jou leeft kan aan het licht komen, misschien confronterend, altijd helend.

Het belangrijkste is een open “hart” om bewust te kiezen voor deze verdiepende retraite. Niet de vorm maar voorbij de vorm en verder………..om ruimte en lichtheid te ervaren. Op een nieuwe manier jezelf en de wereld te herkennen.  Wanneer je je overgeeft aan deze stilte en door de weerstand heen gaat kan je gaan ontdekken hoe bijzonder zij is en je vertrouwen zal groeien. We delen onze ervaringen met een “DAO” hart  in het  “Qi – veld” waar het Ego nederig is. De leraren bepalen deze momenten. 

                “ Life begins at the end of your comfort zone “

                                                       Neale Donald Walsch.

Herfst Gingko boom met gouden deken, in de botanische tuin.

Zelf heb ik tijdens de stilte retraite ervaren dat het belangrijk is de Qi, die zich transformeert, ook de tijd te geven zich opnieuw te ordenen in ruimte en stilte, het is een proces. En dat het proces zich verder ontwikkelt in je dagelijks leven / daily practise. Waardoor je steeds meer in contact kunt blijven met je ware zelf ” Je natuurlijke zijn “.

    ” Let silence be the art you practice “

 

Voor wie ?                                                                                           

De retraite is geschikt voor zowel beginners als voor de ervaren liefhebbers. Wel is enige kennis van Zhineng Qigong of energiewerk belangrijk. Het is aan te raden lessen te volgen of er al een tijdje mee bezig te zijn. Twijfel je neem dan contact op met ons.

De Locatie:                                                                                                             

We zijn te gast bij de missionarissen in Steyl te Limburg. In een jachtige  wereld vol lawaai en prestatiedrang zijn kloosters een verademing, een luxe van rust, stilte en tijd voor jezelf. Het klooster ligt aan prachtige kloostertuinen en nabij een Botanische tuin, de unieke ligging aan de Maas maken een verblijf in kloosterdorp Steyl tot een bijzondere ervaring. Er wordt vegetarisch gekookt en door dit in stilte te nuttigen komen de smaken nog meer tot zijn recht. De trainingen vinden plaats in een ruime zaal. Neem wel een meditatiekussen en kleedje of yoga matje mee.

De gastdocenten :                                                                                       

We zijn dankbaar om dit inmiddels populaire stilte retraite te mogen organiseren voor  Ping Dietrich Shi en                  Xie Chuan. 

Leraar Xie zijn stijl van lesgeven en qi- veld zijn zowel humoristisch als krachtig. Zijn ervaren begeleiding zal je naar diepere bewustzijnsniveaus  en naar de echte fundamenten van de beoefening leiden. Level 1, Level 2 , Level 3 zijn methode waaruit Xie de oefening haalt die op dat moment nodig zijn.  Xie is dit jaar weer live aanwezig zijn!!!

Meer op website: www.qihearts.com

Lerares Ping  komt uit Qingdao China. Heeft daar een intensieve eenjarige Zhineng Qigong  opleiding met meer dan 2000 uur aan de Qigongdao  Zhineng Qigong- school gevolgd.  Ping heeft een heel fijne energie en integriteit, die bepalend is voor haar manier van werken. Zij is een lerares die uitstekend de brug weet te slaan tussen onze Westerse en de oude Chinese cultuur. Zij spreekt zeer goed Engels en Duits. Ping zal live aanwezig zijn.

Ping woont in Duitsland  en heeft in 2016 het Taiji en Qigong Center in Eberdingen opgericht.  www.zhinengqigong.de                                                                                                                                                                                              De retraite wordt in het Engels gegeven.

De laatste avond, dinsdag,  hebben wij wederom Irene Pool uitgenodigd voor een Klanken Ligconcert. Zij is sound-soul healer met  meer dan 25 jaar ervaring. Irene haar zielenzang maakt dit concert nog intenser. Meer over Irene : www.thesoundofsilence.solutions

Overig en  Locatie :

locatie

Aanvang : vrijdag 1 november | 13.00 uur met een warm welkom. Na de kennismaking met elkaar wordt ‘s-middags de stilte ingeluid. Vanaf dat moment kun je gaan genieten van puur ‘Zijn’!

Er zal op zaterdagmiddag een rondleiding door het klooster gegeven worden door een missie broeder. 

Vertrek : woensdag 06 november na de lunch.( 13.00uur)

 Investering all in :                                                                                       

 € 955,00 pp. privé kamer met eigen douche / toilet.

 875,00 pp. privé kamer met wastafel en gedeelde faciliteiten. 

 € 915,00 pp. 2 pers. kamer met douche / toilet.  (deze prijs is alleen bij 2 personen geldig.)

Gespreide betaling is mogelijk of een regeling. 

Jouw investering is op basis van alle trainingen en avondprogramma, 5 overnachtingen / volpension. 5x ontbijtbuffet,    5 x lunchbuffet en 5 x diner met dessert, thee, koffie en koek. Speciale diëten: alleen bij coeliakie en lactose- intolerantie. Gebruik van beddengoed en handdoeken.  Inclusief klanken lig-concert, op dinsdagavond. Inclusief toeristenbelasting en 9% btw.                                                                                                                                                                                  Max. aantal deelnemers 17. 

Aanmelden retraite : T  José: 0615075927.   –   Ger:  0622284298.                                                                                    e-mail: geroosterveen@hotmail.com  of  joseetje_oostv@hotmail.com

 De investering  betaal je uiterlijk 4 weken voor aanvang van de retraite.

Locatie :   Centrum St. Michaël  –  St. Michaelstraat 7  –  5935 BL Steyl  –  Tegelen.

Gunstige Locatie:

  • Gelegen nabij Düsseldorf, International Airport (50minuten met de auto, gemakkelijk bereikdaar met de trein naar Venlo)
  • Nabijheid van eindhoven Airport ( 50 minuten met de auto, 45 minyten met de trein naar venlo)
  • Luchthaven Weeze ( 20 minuten met de auto)

Minder dan 2 uur van Amsterdam, minder dan 2 uur van Antwerpen ( België)  en  minder dan 1 uur van grote steden als Düsseldorf, Keulen, Aken, Dortmund en meer plaatsen in Duitsland, waardoor deze retraite toegankelijk is voor deelnemers van over de hele wereld.

______________________________________________________________________________________________________________________________